Om Rohistorie.no

Norsk rohistorie – på dugnad!

Norges Roforbund feirer 125 år i 2025 – prosjektgruppen for «Digitalisering av norsk rohistorie» har etablert dette nettstedet.

Rohistorie.no skal være et digitalt museum, som viser frem norsk rohistorie – fra forbundets perspektiv, men ikke minst også fra klubbenes ståsted. Nettstedet er laget på dugnad – av, med og for personer med norsk ro-sport i hjertet!

Ambisjonen med dette nettstedet er at alle roklubber kan få et sted å laste opp sin egen klubbhistorie – på sikt kan nettstedet bli et digitalt arkiv for norsk rohistorie.

 

Nettverk for rohistorie på facebook

Arbeidet startet med facebookgruppen «Digitalisering av norsk rohistorie» – som skapte mye entusiasme for prosjektet – i denne gruppen finnes foto og film «postet» av entusiaster – for entusiaster – på tvers av klubber og kretser.

Bli med i gruppen her:

 

Bidra i Digitaliseringsprosjektet!

Vi gleder oss over at Norges Roforbund feirer 125 år i 2025. Tenk på det omfanget av historier, beretninger, bilder, filmer, årbøker og jubileumsbøker, som ligger lagret hos klubber, medlemmer og ro-venner over hele landet. Nå har vi muligheten til å samle mye av dette på dette nettstedet. Vi inviterer dere alle til å bidra!

Dette nettstedet er en gylden mulighet for hele ro-Norge til å gjøre en innsats med å samle vår historie og bygge vår identitet – for en sterkere fremtid for ro-sporten!

Vi ønsker å samle årbøker, dokumenter og jubileumsbøker, sammen med bilder og film – slik at alt kan tilgjengeliggjøres for alle. Har du noe du ønsker å publisere her på nettstedet – ta kontakt med prosjektgruppen, så laster vi det opp for dere – se her.

 

Prosjektgruppen «Digitalisering av norsk rohistorie»

Prosjektgruppen er:

  • Grete Isachsen Stokke – Christiania Roklub
  • Per Giltvedt – Ormsund Roklub
  • Per Bønsnæs – Norske Studenters Roklub
  • Marius H. Johannessen – Norske Studenters Roklub

 

 

Vi takker også tidligere generalsekretær i Norges Roforbund, Anniken Ellingsen, som var en av opphaverene av prosjektet!

Per Giltvedt (t.v.) i arbeid for digitaliseringsprosjektet, og Stein Bjerke (Hamar A&A) og Per har lastet opp historisk materiale på vei til Hamar Arbeid og aktivitet. 

 

Samarbeidspartnere på Rohistorie.no

I arbeidet med å opprette Rohistorie.no har vi hatt tre gode samarbeidspartnere:

Norges Roforbund har støttet prosjektet økonomisk – og sikret prosjektet et nettsted.

Hamar Arbeid & Aktivitet  har lastet opp omlag 15.000 sider med digital historie(!) Her finnes det helt sikkert materiale som tilhører din klubb – ta kontakt med prosjektgruppen for å få tilgang til deres digitale mappe. 

Nasjonalbiblioteket har digitalisert en rekke tidskrifter, årbøker og jubileumsbøker som er gjort tilgjengelig for oss alle.

Kulturrådet har støttet prosjektet med kr 150.000,-. 

Gjengen på bildet til høyre er fra Hamar Arbeid & Aktivitet – F.v. Stein, Hedda, Arijanit, Lars Erik, Eivor, Camilla, og Julie. Vi er dem en stor takk skyldig. De står bak digitaliseringen av tusenvis av filer i forbindelse med Digitaliseringsprosjektet – som skal gjøres tilgjengelig for din klubb. Tusen takk!

 

Bli kjent med Rosportens Venner – og støtt opp om sporten i ditt hjerte!

BLI MEDLEM I ROSPORTENS VENNER!
Rosportens Venner støtter norsk rosport ved å dele ut stipend, arrangere supporter-turer, selge supporter-tøy og skape stemning på regatta-banen. For kr. 300,- i året blir du medlem hos oss og bidrar til at vi kan fortsette å støtte norsk rosport. Betal kr. 300,- til konto 1520.06.21619 eller Vipps 615252 (skriv mailadressen din i notat-feltet)
 

 

Nettstedet og rettigheter

Bildene og tekstene på Rohistorie.no er beskyttet av reglene i åndsverksloven. Det er ikke tillatt å bruke, kopiere, distribuere eller vise bildene og tekstene uten uttrykkelig tillatelse fra Norges roforbund og den som har rettighetene til materialet. Dette gjelder både for private og offentlige arrangementer.

Eksempler på ulovlig bruk inkluderer for eksempel:

  • Publisering av bilder og tekst på sosiale medier uten tillatelse.
  • Bruk av bilder og tekst i presentasjoner eller på nettsider uten tillatelse.
  • Visning av bilder og tekst på private og offentlige arrangementer, som utstillinger eller foredrag, uten tillatelse.
  • Kopiering og distribusjon av bilder og tekst i trykte eller digitale medier uten tillatelse.

Brudd på disse reglene kan medføre rettslige konsekvenser.